Monday, June 11, 2007

5000, hai!

"

9 membri ai Parlamentului Romaniei au depus in mai 2007 un proiect de lege pentru prevenirea cruzimii fata de animale care propune infiintarea Politiei Animalelor, institutie compusa obligatoriu din iubitori de animale. Politia Animalelor va avea atributii de inspectie si control ale protectiei animalelor si prevenirea cruzimilor fata de acestea conform prezentului proiect/legi.

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=8414

Infiintarea Politiei Animalelor in Romania va transmite societatii mesajul ca abuzurile fata de animale nu pot fi tolerate, asa cum prevad legile de protectie a animalelor – romanesti, europene, universale; numai prin sanctionarea actelor de cruzime fata de animale, prin informarea publicului in legatura cu masurile aplicate dar si cu succesele obtinute, oamenii vor deveni mai umani fata de animale si, bineinteles, fata de oameni. "

Cred ca era cazul. Click aici si semnati petitia.

Wednesday, June 06, 2007

Nu va stric cina.


Cred ca e cazul sa vezi de unde vine felia aia de sunca din senvisul tau. Cred ca e cazul sa iei haina de blana din dulap si sa jelesti. Cred ca e cazul sa iti inmormantezi samponul. Cred ca e cazul sa va treziti.
In 2000 Shaun Monson a inceput toata povestea , prin a filma la adaposturile de animale din South Central L.A., Long Beach si Hollywood. Apoi au urmat abatoarele, circul si cam tot ce ne inconjoara. A durat 5 ani, sa puna cap la cap toate filmarile, in 2005 a aparut cel mai puternic documentar despre ''ce jeguri sunt oamenii'', pardon, despre cum trateaza societatea animalele.
"Earthlings'' este un documentar pe care ar trebui sa il vada fiecare fiinta mai mult sau mai putin umana, fie ca esti vegan fie ca te indopi cu carne, trebuie sa fi constient de ce se intampla.
asadar, va urez vizionare placuta si va rog din suflet sa va uitati la tot, luati-o ca pe o datorie morala.

Filmul aici