Tuesday, August 01, 2006

Sa militam pentru drepturile Porcilor.


Intentionez sa ii dau pe bunicii mei in judecata pentru cruzime fata de animale,mai exact Porcul din imaginile de mai sus.Nu prea sunt de acord cu carnea,nu imi provoaca deosebita placere sa mananc carne,mai ales nu sunt de acord cu sacrificarea animalelor cu ocazia sarbatorilor ''sfinte''.Mielul de Paste,Porcul de Craciun,nu pot sa inteleg cum pot oamenii sa creasca 1 an un animal si apoi sa il macelareasca fara nici un sentiment,doar pentru ca ''asa e traditia mama''.
Si totusi daca tot traieste doar 1 an,de ce nu fie un an fericit?Porcul din imagine traieste inchis,nu poate sa zburde fericit ,sta 24/24 inchis,nu face altceva decat sa manance,sa doarma si sa...(intelegeti voi).Guita toata ziua si incearca sa rupa gardul,mai vede prin spatiile dintre lemne,cate o gaina care il priveste insistent.Deci oamenii se zbat sa creasca o friptura cat mai mare,nu un animal.Pentru ca noi avem maini si o gandire ''rationala'' avem dreptul sa facem ce vrea pula noastra nu?suntem mai presus decat oricine.
Dupa lungi rugaminti ,mi-am convins bunicii sa ii acorde animalului macar cate o doza minima de libertate pe zi,imi pare rau ca asta e tot ce am putut face pentru el.E frustrant sentimentul asta de neputinta.
De ce a-i spune cuiva''porcule'' e o jignire?Imi raspundeti si mie?
E asa mare mandrie sa fi Om?

2 comments:

szigmund said...

noi suntem porci pt mizeria din jurul nostru. porcul e porc pt acelasi lucru. dar porcul e delicios. omul e delicios in anumite cantitati de carne bine plasate in unele parti ale corpului. e admirabila ambitia ta pt eliberarea porcului. ar trebui sa pornesti o campanie pt asta. dar ce faci cu porcul, odata ce este liber?

Ioana Manescu said...

Daca ar citi Morometele care frange gatul la porumbei, smulge gaina de fulgi, spala pisica la rau si o arunca in cotet la catel, te-ar lua sa culegi arpagicul, sa bati fasolea si sa culegi bostani in porumb de la 5 dimineata. Si pentru mine tristetea a fost mare cand am realizat ca taranii cresc mancare. Dar porcul ala liber in padure nu ar trai nici o zi. Asta e animalul domestic, e crescut ca sa creasca omul. Dar pe mine mai tare ma intristeaza cand se infrupta leul din caprioara.